Hemligheten till en riklig skörd: Gödselmedel som gör underverk fram till frost
Vi berättar vilka gödselmedel zucchini gillar och hur man förlänger fruktningen.
Zucchini är en riktig sommartid favorit! Du kan njuta av den på så många olika sätt, från stekt till stuvad till bakad och till och med införlivad i läckra bakverk. Många hemmakare brukade konservera zucchini för bekvämlighet och smak. Det är fantastiskt som en oberoende aptitretare eller blandas i sallader. Så varför inte försöka odla mer zucchini? UNIAN är här för att dela några tips om hur man matar zucchini för att hjälpa den att växa bäst och ljusast!
Vad man ska mata zucchini för en bra skörd – tips
Det är lätt att förstå att varje trädgårdsmästare vill veta vad man ska mata zucchini, så att det blev en bra skörd, som kommer att behaga med sin kvalitet fram till frosten. För att detta ska vara så är det viktigt att ge zucchini allt de behöver under den aktiva fruktperioden (precis i augusti).
Först, ge riklig vattning varannan dag (i värmen – varje dag) i mängden en hink för varje buske. För det andra, se till att växterna inte stör varandra – om planteringen är för tät bör den tunnas ut, ta bort alla stora löv som kan förhindra bildandet av nya frukter.
När det gäller utfodring, i augusti zucchini behöver kalium, fosfor, kalcium, jod och bor – det är en sådan uppsättning som garanterar balansen mellan nödvändiga vitaminer och spårämnen.
Perfekt alternativ än att mata zucchini folkmedicin:
- I början av månaden – uppslamning i koncentration med vatten 1:10 eller en lösning av jäst gräs (fat 2/3 fyllt med klippt gräs, tillsätt vatten, täck med lock och låt stå i solen för att jäsa i en vecka) i en koncentration av 1:3.
- I slutet av augusti måste du genomföra en andra utfodring – gör en lösning av träaska (1 msk utspädd i 1.l vatten för varje buske). Vissa trädgårdsmästare rekommenderar och borsyra (10 g utspädd i 1 hink vatten), men om du använder den efter aska måste du vänta en vecka.
VIKTIGT: det är strängt förbjudet att befrukta zucchini ”kemi” i augusti, annars kommer den att förbli i grönsaken, kommer till ditt bord och sedan i kroppen, så det är bättre att göra utan folksäkra recept.