Förrätter
SMÅRÄTTER
Saute di Vongole | 178:- |
Färska VENUSMUSSLOR, vitlök och persilja | |
Battuta | 195:- |
OXTARTAR, shimeji svamp, basilika, äggula och pecorino | |
Burrata | 148:- |
BURRATA, piccadilly tomater, oliver, basilika och krutonger | |
Cappuccino di Mare | 168:- |
SEPPIA, potatiskräm, Piccadilly tomater och bottarga | |
Crostone Bologna | 115:- |
Grillat bröd, MORTADELLA, ricotta och pistage-crumble | |
Olive | 48:- |
Nocellara oliver från Sicilien | |
Tris di parmigiano fritto | 138:- |
Friterad PARMIGIANO REGGIANO på kockens tre vis | |
Tagliere | 185:- / 320:- |
Italiensk CHARK och OST. Serveras med nocellara oliver och tillbehör. För två personer. |
Pasta & Risotto
MELLANRÄTTER
Spaghettone alle Vongole | 229:- |
SPAGHETTONE, färska venusmusslor, piccadilly tomater, vitlök och chili | |
Tortellini al Baffo | 215:- |
Färska TORTELLINI (prosciutto & ost) direkt från Bologna, rökt coppa, zucchini, grädde och basilika | |
Tagliatelle alla Norcina | 238:- |
TAGLIATELLE, flamberad oxfilé, tryffelkräm och parmigiano reggiano | |
Risotto nero di Seppia | 228:- |
RISOTTO, bläckfiskbläck, scampi, pumpa och bottarga | |
Paccheri alla Carbonara | 198:- |
PACCHERI, guanciale, pecorino, ägg och svartpeppar | |
Linguine con le Cozze | 198:- |
LINGUINE, blåmusslor, pecorino, vitlök och persilja | |
Tagliolini al Gorgonzola e Pepe | 198:- |
Färska TAGLIOLINI direkt från Bologna, gorgonzola, grädde, peppar och parmigiano reggiano | |
Pappardelle al ragú di cervo | 215:- |
Färska PAPPARDELLE från Bologna, hjort-ragú toppad med parmigiano reggiano | |
Ripiena | 198:- |
Vegetarisk FYLLD pasta, burrata, citronzest, smör, parmigiano reggiano och basilika |
Varmrätter
MELLANRÄTTER
Grigliata dello chef | 295:- / 575:- |
LAMMRACKS, OXFILÉ, ENTRCÔTE, jordärtskockspuré, friterad sparris & svartkål samt tillhörande reduktion | |
Tagliata di entrcôte | 278:- |
Grillad och skivad ENTRCÔTE, ruccola, hyvlad parmigiano reggiano och balsamico | |
Polpo alla griglia | 258:- |
Sotad BLÄCKFISK, ärtor, vitlök, tomat och mynta | |
Spada in padella | 258:- |
Halstrad SVÄRDFISK med rotselleri, citron och pistagecrumble | |
Ossobuco alla milanese | 248:- |
Långkokt KALVLÄGG, gremolata och saffransrisotto | |
Guancia di maialino ai Carciofi | 248:- |
Pulled griskind i sin egen vinsås med kronärtskocks- och pumpapuré |
Efterrätter
DOLCI
Tortino caldo | 105:- |
Varm chokladfondant fylld med vit choklad. Serveras med vaniljglass | |
Love cream – Affogato | 95:- |
Hasselnötsglass, nougatlikör och hasselnötskross | |
Tiramisù | 95:- |
Mascarponekräm, savoiardikex doppade i kaffe, amaretto och kako | |
Gelato Fritto | 65:- |
Friterad glass med blåbärscoulis | |
Semifreddo della passione | 95:- |
Semifreddo på passionsfrukt | |
Sorbetto al limone | 40:- |
1 kula citronsorbet |